Logo

LIPO Treatment

Единствена фармаколошка метода!

Дали сте подготвени да прифатите предизвик?

Диетотерапискиот третман за слабеење со специјална протеинска формула и растителни влакна (глукоманан) одобрени од Европска Агенција за сигурност на храна – EFSA.

Дали овој третман е сигурен за моето здравје?

За лицата кои немаат никакви контраиндикации за овој третман, тој е сосема безбеден и сигурен за здравјето. Суплементите што ги користите ( ipoAlpha и LipoBeta) се произведуваат во  ЕУ  (Германија)  според  највисоки  стандарди,  а  регистрирани  се  во  Р.Македонија,  во  надлежното  министерство,  каде  што  ги  минале  сите  неопходни  контроли  и  анализи.

Брзата загуба на килограми не е добра за моето здравје?

Брзата загуба на килограми е опасна ако е последица на некое здравствено нарушување или на редукциска диета, која на телото не му и обезбедува сите неопходни нутриенти, со што телото се изгладнува и не се внесуваат доволно калории, па се јавуваат глад, вртоглавица, умор, слабост, осетливост на студ и недостаток на амбиција и сл. Кај протоколот е важно да се знае дека дневното внесување на калории е на нивото на индивидуалната потреба на организмот, дека заедно со исхраната се внесуваат суплементи кои ги надоместуваат витамините, минералите и другите микронутриенти. Најважно е лицето да се чувствува добро и по третманот да нема никакви последици за здравјето.

Кој може да биде подложен на третманот на неинвазивна липосукција?

Третманот е наменет за лица со прекумерна телесна маса, со старост од над 14 години. Подеднакво можат да го користат и мажи и жени. Важно е пациентот да нема други сериозни здравствени проблеми, со исклучок на оние кои се последица на самата дебелина (висок притисок, проблеми со варењето и сл.). Пред самиот третман, советникот за липосукциска исхрана ќе процени дали постојат сомнежи за некои контраиндикации.

Бесплатна
Консултација